Thursday, February 26, 2009

3G modem på nye Lenovo maskiner

Nye Lenovo modeller så som T400 f.eks. kommer i svært mange utgaver med et GPRS/3G modem som heter " Ericsson Mobile Broadband Module F3507g" samt 3 måneders gratis Telenor Trådløst "Bredbånds" abonement.

Kortet har både GPS, GSM og WCDMA støtte. Det det ikke gjør er å støtte en del helt normale AT kommandoer. "ATZ" (reset) f.eks. gir "ERROR". Og umtsmon (veldig fint program som viser operatør, signal-styrke og tilgjengelige radio-bånd) funker dårlig med kortet hvis ikke det gis noen ekstra AT-kommandoer først - og selv når jeg gjør det får ikke umtsmon nettverksforbindelse opp. Jeg har ikke eksprimentert helt ferdig ennå, jeg skal poste hva som skal til for å komme online med Telenor trådløst bredbånd senere.

I mellomtiden poster jeg link denne AT kommando-referansen for kortet: http://www.natisbad.org/E4300/Dell_Wireless_5530_AT_cmd_ref.html samt denne hjelpsomme linken: http://www.nabble.com/X301-Ericsson-Modul-f3507g-AT-Command-reference-td20152955.html

Det ser ut til at riktig AT+CFUN kommando er nøkkelen for å komme på lufta. Feil AT+CFUN kommando får kortet til å gå ganske kraftig i frø slik at jeg må kald-boote maskinen.

Men aller viktigst er det å passe på å bruke cdc-acm modulen istedenfor option/usbserial som noen kjerner gjør for tiden (modprobe -rv option; modprobe -v cdc-acm).

No comments: