Monday, June 6, 2011

Pad?!

Pad'er er er over alt. Så snart elkjøp fikk prisen ned under 4000 kroner på Samsung Galaxy Tab i våres stod jeg klar og handlet en til meg og en til frua. Så nå har jeg båret rundt på en pad de siste månedene. Det fine med 7" formatet er at en kan bære dingsen med seg uten å bære den i ryggsekk eller "man bag" som en fort må fram med for å få med seg en iPad.

Det er en veldig fin / helt grei tablet/pad. Skjermen har utmerket kontrast og høy oppløsnign, den går fint å lese på i lange tider. Og den er stor nok til å lese på. Men som elektronisk bok er den ganske tung. Den fungerer utmerket til MP3 spiller, men også som MP3 spiller er den i tyngste laget. Jeg får fremdeles et kick av trådløs MP3 avspilling til bluetooth headsettet jeg kjøpte samtidig fordi om det nok mangler noe på bassen.

Jeg har lest at det er noen som har returnert dem av forskjellige grunner. Til den første artikkelen må jeg bemerke at jeg var gjennom Internett-avhengighetsfasen min på midten av 1990-tallet (jeg er jo early adopter :-p ) og at jeg siden før 2000 har kunnet reise fra Internettet i mange uker av gangen uten å få tomhetsfølelse. Så jeg er ikke følelsesmessig avhengig av å følge med på Twitter eller Facebook hele tiden. Akkurat det er trolig en av killer-app'ene til Tab'er og smart-telefonene slik de blir etterhvert. Den andre er nok å lese epost kontinuerlig og kunne se på alle de morsomme videoene en får linker til hele tiden - siden det ikke er et Apple-produkt har den jo flash-støtte. Som virker helt fint.

Til den andre artikkelen må jeg si at ikke jeg heller er sikker på at de egentlig er nyttige til noe. De er ikke greiere til å notere på enn Palm Pilotene var på begynnelsen av 2000-tallet. Selv ikke med bruk av swype el.l. input medtoder. På en jobb tur på første delen av 2000-tallet hadde jeg med meg en Palm Pilot og sammenfoldbart tastatur for å notere. Det fungerte fint, og noe tilsvarende må nok til får å gjøre tab'er til møteroms inventar. ... Men da er nok laptop mer konvensjonelt. Så det nyttigste en kan gjøre med dem på møter er å surfe og lese epost under hele møtet. Men, det kan en vist gjøre med en laptop også.

Trafikanten og Gule Sider har fine app'er til Android, men de er mer hendige på en mobiltelefon. Det som kunne ha vært fint er bruk av radio og TV tjenestene. Men siden jeg ser og hører ca. bare på NRK og NRK sin radio streamings-app er ustabil, og en tredjeparts applikasjonen for å strame NRK-TV ikke var noe særlig gøy heller og mobil sidene til NRK nett-tv suger (de er mest av alt litt dårlig og tilfeldig vedlikeholdt) så blir det ikke noe av det heller.

Min konklusjon må bli at Tab'er for min del mangler killer app, og at en Android-telefon og en ganske lett laptop vil dekke behovene mine bedre. Så nå har jeg bestilt en Samsung Galaxy S II telefon - laptop har jeg.

No comments: